Tepsis krumpli II
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 2 kg burgonya
- 1 kg virsli
- 50 dkg tejföl
- 15 dkg liszt
- 10 db tojás
- só
- bors
- majoránna
- ételízesítő
Elkészítés
A krumplit héjában megfőzzük, majd kiolajozott tepsibe hosszában felszelve elterítjük, finoman megsózzuk, megborsozzuk. Ezután a felszelt virsli egy részét ráterítjük. Ezt addig ismételjük, míg a tepsi tele nem lesz. Ezután a lisztből, a tojásból és a tejföl feléből palacsintatészta sűrűségű masszát készítünk. Ezután fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel, majoránnával. Ha a krumpli már félig megsült (1/4 óra), az öntetet ráöntjük, majd aranybarnára sütjük. Tálaláskor egy kanál tejfölt rakhatunk rá.
Megjegyzés
Igen laktató étel. Jó étvágyat! A receptet "Kehl Kinga" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.